PORTAL
Amersfoortse Jam Sessie

Jam in café 't Spui
Jam in café Onder de Linde
Open Mic Vocal Jam in Miles
Vrijdag liedjes in Miles
Singer/Songwriter podium in Miles
Kampvuursessies op boerderij Nieuwe Erven
Jam in café Het Spui


Waar?       in café 't Spui, Grote Spui 23 in Amersfoort
Wanneer?   eerste zaterdag van de maand
De AmersfoortseJamsessie in Het Spui is kwa jam in Amersfoort een uniek concept, speciaal bedoeld voor muzikanten die het leuk vinden eens met wat andere gezichten te spelen.

In principe wordt voor iedere jam telkens een andere band uitgenodigd (zie AJS Agenda) om het voortouw te nemen. De muzikanten van deze band introduceren zichzelf en hun muziek aan de aanwezige muzikanten en publiek, door voorafgaande aan de jam ongeveer een uur te spelen, met gebruikmaking van de terplekke aanwezige apparatuur. Daarna nodigen zij ook andere muziekanten uit om mee te spelen of het over te nemen.

Omdat de band vaak een eigen aanhang heeft is dit ook weer sfeerverhogend voor de muzikanten die komen om te jammen! Al met al mogelijkheden te over voor een goede jam, leuke band presentatie of interesante nieuwe contacten.
Jam in café Onder de Linde


Waar?       Appelmarkt 16 in Amersfoort
Wanneer?   Iedere derde donderdag van de maand
De Jam in Onder de Linde biedt vooral ook beginnende muzikanten de mogelijkheid om eens lekker met nieuwe mensen te jammen, in wat voor stijl dan ook. Onder de bezielende begeleiding van pianist Roel Hazendonk en bassist Marre de Graaff mag iedere muzikant uit zijn zolderkamer/kelder/oefenhok/muziekkamertje komen om zijn of haar muzikale uitspattingen tentoon te spreiden aan een divers publiek.
Open Mic Vocal Jam in MilesWaar?       in Miles, Hof 25 in Amersfoort
Wanneer?   Om de twee weken op zondag van 18:00 tot 22:00
In de vocal jam kunnen mensen die graag een lied willen zingen zich aanmelden. De aanwezige muzikanten zullen zo goed mogelijk hun best doen om te begeleiden. Ook muzikanten die liedjes mee willen spelen zijn van harte welkom.
Vrijdag liedjes in MilesWaar?       in Miles, Hof 25 in Amdersfoort
Wanneer?   Iedere vrijdagavond vanaf ongeveer 22:30
Op vrijdagavond staan op het podium in Miles een groep zeer geroutineerde muzikanten. Zij spelen een populaire covers, vaak met een thema (bijvoorbeeld een popularie arties). Er is ruimte om mee te doen voor zangers en muziekanten.
Singer/Songwriter podium in MilesWaar?       in Miles, Hof 25 in Amdersfoort
Wanneer?   Gewoonlijk maandelijks op woensdagavond vanaf 21:00 uur
In Amersfoort is nu ook een singer/songwriters gilde actief. De open avonden worden ongeveer maandelijks gehouden waarin de singer/songwriters hun liedjes kunnen laten horen. Wil je meedoen, dan graag eerder komen zodat je eventeel ingepland kunt worden. Je kunt ook van te voren contact opnemen via de singer/songwriters pagina op facebook. NB, er is nu ook een verzamel-CD uit van liedjes van Amersfoortse singer/songwriters, verkrijgbaar in platen/CD winkel Velvet op het Havik 7a in Amersfoort.
Kampvuur sessies op boerderij Nieuwe ErvenWaar?       Boerderij Nieuwe Erven, Heiligerbergerweg 144 Amersfoort
Wanneer?   Maandelijks op zaterdagmiddag of zaterdagavond.
Eens per maand (zie Kalender) komen een aantal mensen bijeen die elkaars droom volgen en ondersteunen, zij steken handen uit de mouwen, maken muziek, dragen voor en luisteren naar elkaar. De Kampvuursessies is een initiatief van buurt- en stadbewoners, ontstaan vanuit de betrokkenen rondom Nieuwe Erven.

AJS Home
 
 
AJS op Hyves
AJS op Facebook
AJS op Twitter

Bijgewerkt 17 juni 2011